Intressanta matkulturer

Ta hand om huden med rätt mat

Att äta rätt mat kan faktiskt bromsa uppkomsten av fina linjer och oönskade rynkor. Mat kan även bidra till att huden får en naturlig lyster. För att din hud ska må så bra som möjligt är det viktigt att vårda den både från insidan och utsidan. När det kommer till vård från utsidan är kvalitativa hudvårdsprodukter a och o. Ett prisbelönt hudvårdsmärke att testa är Mesoestetic som är välkänt för sina skinboosters, kemiska peelingar och anti-aging-produkter. Mesoestetic har olika serier som är inriktad på specifika saker som att bromsa åldringsprocessen eller andra problem som pigmenteringar.

Mörk choklad skyddar huden mot solens strålar

Det finns vissa livsmedel och råvaror som är bättre för huden än andra. Fisk är väldigt nyttigt att äta för hela kroppen men speciellt för huden. Fettsyrorna som finns i framförallt fet fisk kan bidra till att minska uppkomsten av fina linjer och djupare rynkor. Mörk choklad som har en kakaohalt över 70 procent kan hjälpa huden att skydda sig mot solens farliga UV-strålar. Så om du gillar mörk choklad kan du med gott samvete ta en eller två rutor till kaffet.

Morötter och avokado är bra att frossa i

Morötter är en grönsak som du kan frossa i. Betakaroten finns nämligen i morötter och som kroppen kan omvandla till A-vitamin som skyddar cellerna. Retinol är A-vitamin och det är ett ämne som oftast återfinns i serum och krämer. Retinol tränger ner i huden och stimulerar kollagen och motverkar rynkor. Avokado som innehåller en mängd nyttigheter är bra för att bland annat skydda huden mot solskador och rynkor.

Få fast hy med brysselkål

Brysselkål innehåller mycket C-vitamin som är bra för att bilda kollagen som hjälper till att hålla huden fast och smidig. Solrosfrön som innehåller E-vitamin tar upp kampen på fria radikaler i huden så strössla solrosfrön över maten lite nu och då.