Intressanta matkulturer

Mat som ger vacker hy

Vår hud visar hur vi mår. Allt vi gör eller inte gör, såsom motion, sömn och mat, har stor påverkan på hur frisk eller ohälsosam vår hud ser ut. Om du lever ohälsosamt kommer det snart att synas i ditt ansikte plus att hudens åldrande kommer att påskyndas. Givetvis har vi alla olika förutsättningar genetiskt sett men när du lever hälsosamt och äter näringsrikt kommer din hud att visa detta. Som väl är finns det gott om god mat som kommer hjälpa till att ge dig vackrare hy.

Lax, ägg, tomater samt spenat

Lax är inte bara otroligt gott utan innehåller dessutom omega-3 som kommer att ge din hy vacker lyster. Fettsyrorna från omega-3 ger även din hud fukt samt smidighet. I och med att lax innehåller selen kommer din hud att få extra skydd mot solen. Givetvis kan lax varieras med andra fiskar som är feta, som exempelvis sill och makrill.

Ägg är nyttigare än vad många tror och innehåller aminosyror, zink, mineraler samt vitamin D, B och A som har god effekt på din huds förmåga till förnyelse samt struktur.

Tomat är gott att äta till nästan allt. Tomater innehåller lykopen som skyddar huden mot solen samt har en föryngrande effekt som motverkar att huden åldras. Även spenat förebygger din huds åldrandeprocess eftersom denna supergrönsak innehåller en stark antioxidant: E-vitamin. Men spenat är inte den enda grönsaken som innehåller antiåldrande E-vitamin, det gör även broccoli samt grönkål.

Olivolja

Äkta olivolja är rik på olika antioxidanter samt E-vitamin som kommer att fördröja att din hud åldras. Genom att äta rätt och näringsrik mat har du alla förutsättningar att få en hälsosam och vacker hy. Men det innebär inte att du bör hoppa över att sköta om din hy med bra hudvårdsprodukter. Din dagliga hudvårdsrutin bör gärna inkludera ansiktsrengöring som kommer att ta bort smuts och döda hudceller från ditt ansikte. Hos Parfym.se kommer du att kunna hitta rätt ansiktsrengöring för just din hy till bra pris. Parfym.se erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för ansiktsrengöring som passar till alla olika hudtyper såsom fet, blandad, torr och känslig hy. Du kan välja mellan välkända varumärken som exempelvis Exuviance, Elizabeth Arden, Filorga, Clarins, Clinique, Biotherm och Medik8.

Blåbär och apelsiner

Hur många vet att smaskiga blåbär är bra för din hy? Blåbär innehåller antioxidanter som kommer att skydda din hud från åldrande samt stärker kollagenproduktionen och ger starkare hud. Det går bra att variera med andra bär som exempelvis björnbär men blåbär innehåller mest antioxidanter.

Alla vet att apelsiner innehåller massor av C-vitaminer som är viktigt att äta för att må bra. Men du kanske inte visste att C-vitamin även fungerar som antioxidant med antiinflammatorisk effekt. Dessutom behöver din kropp C-vitamin för att kunna tillverka kollagen. Apelsin kan varieras med kiwi, jordgubbar, svarta vinbär och nypon.

Det finns med andra ord massor av mat, grönsaker och frukt som inte bara är gott att äta utan som även kommer att ge dig en vacker hy.