Intressanta matkulturer

Dekorera dina bakverk med spännande godis

För den som verkligen vill imponera med sina bakverk är presentationen mycket viktig. Det kan smaka hur gott som helst, men om bakverken ser tråkiga ut är det inte lika kul att ställa fram dem till gästerna. Genom att piffa till dem med godis på olika sätt kan även den som inte är en mästerbagare få till snygga och imponerande bakverk snabbt och enkelt. Här berättar vi hur du ska gå tillväga.

Så hittar du roligt godis till dina bakverk

Visst finns det hyllmeter med godis på de flesta matvarubutiker. Problemet med det är bara att de godsakerna sällan är så inspirerande. Om du vill baka något imponerande kan det vara kul att hitta unika godbitar som inte alla känner igen. Då finns ett jättebra tips. Besök Partykungen.se och botanisera i deras utbud av konfektyr. Där finns allt från klassikerna till riktigt knasigt och roligt godis. Vad sägs om mängder med påskkonfektyr, skämtgodis och speciellt godis för whiskyfantasten? För den som vill baka spännande bakverk är det helt enkelt en guldgruva som är väl värd ett besök. Varför inte satsa på ett tema till dina bakverk, till exempel djur till barnkalaset eller lyx till tjejmiddagen?

Så dekorerar du dina bakverk med godis

Hur ska man då gå tillväga när man dekorerar sina bakverk med godsaker? Egentligen kan du bara låta fantasin styra, men här följer i alla fall några tips. Muffins är lätta att baka och också trevliga att dekorera. Här hittar du recept på citronmuffins som är mycket goda. Börja med att dekorera muffinsarna med frosting och lägg sedan på godis. En tuss sockervadd ser väldigt festligt ut. Vill du göra muffins efter ett tema så finns massor att välja bland hos Partykungen. Vad sägs om muffins med chokladägg till påsk, eller muffins med geléhjärtan till alla hjärtans dag?

Ska du servera många så kan det vara smidigt att istället göra en tårta. Baka den gärna i långpanna så får du en rejäl tårta. Fyll sedan tårtan och lägg på grädde eller frosting. När det är klart är det dags att börja dekorera. Ett riktigt överdåd av godis är populärt både bland vuxna och barn. Ös därför på med alla upptänkliga godsaker du kan hitta. För att det ska bli extra festligt kan du också sticka ned klubbor i tårtan.

För den som vill dra ned på sockret

Även om godis är gott kan det ju bli lite väl mastigt för många. Ett tips är då att låta själva bakverket vara utan tillsatt socker och mjöl. På så sätt kan du dra ned på mängden socker och kolhydrater i bakverket men ändå unna dig att täcka det med godis. Ett annat tips är att blanda upp det söta med frukter och bär. Det ger en fräsch känsla och gör att inte bakverket blir så mastigt. Du kan naturligtvis också satsa på sockerfria godsaker om du vill hålla nere det söta. Det mesta blir vackert, roligt och gott att äta bara du låter godis pryda det.