Intressanta matkulturer

Laga mat i naturen – tips!

Älskar du friluftslivet? Då kanske du även tycker det är kul att laga mat ute i naturen. Om du vistas ute på långa promenader, vandringar och äventyr kommer du att bli hungrig, men som tur är finns det många bra rätter som du kan laga i vildmarken.

För att laga mat utomhus kommer du att behöva andra typer av redskap än hemma i ditt eget kök. Till att börja med behöver du investera i en bra ryggsäck med tryck där du kan bära alla dina saker. En ryggsäck med ett snyggt tryck lämpar sig även för vardagen, såväl som arbetslivet eller skolan. De är snygga, personliga och kommer i olika storlekar och färger. Därefter kan det vara bra att ha med sig ett stormkök för enklare tillagning, men det är inte ett måste och inget krav för att du ska kunna laga nedanstående rätter.

Bästa maträtterna för vildmarken

Vad är det då för maträtter som lämpar sig att tillaga ute i naturen? Vi har rannsakat experternas tips och plockat ut några rätter och måltider som är utmärkta för skog och mark.

  • Korv med bröd – enkel favorit som kan tillagas över öppen eld, på stormkök eller till och med kokas hemma och sedan hållas varm i en termos.
  • Pannkakor – Om du förbereder smeten hemma (eller köper färdig) kan du med fördel laga pannkakor över öppen eld. Se bara till att ta med en stekpanna.
  • Soppa – Soppa tillagar du bäst på stormkök, men det är inte ett måste. Du kan värma upp vilken soppa som helst över öppen eld eller på ett stormkök om så önskas.