Intressanta matkulturer

Involvera familjen

När det kommer till att spendera tid med familjen är detta något som många svenskar kan glömma ibland. Men enligt den svenska myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd så är det viktigt att man prioriterar familjen och ser till att hitta sätt att umgås tillsammans. Ett av de områden man kan umgås mer i är faktiskt inom matlagningen.

Gör en matsedel tillsammans

För att försöka involvera barnen i matlagningen kan det vara kul att göra en matsedel tillsammans. Detta gör i sin tur att barnen tycker det är roligt att få vara med och bestämma vilken mat som ska lagas. Om det är enkel mat kan barnen till och med få vara med och laga maten, exempelvis pannkakor eller stekt falukorv. På så sätt kan man spendera mer tid med barnen, samtidigt som dom lär sig något nyttigt inför framtiden.

Att laga mat tillsammans blir på så sätt en gemensam aktivitet där man kan prata om vad som har hänt i skolan och liknande. Som vuxen är det dock viktigt att ha i åtanke att barn kan mer än vad man tror. Det kan därför vara bra att låta dom testa sig fram i köket, självklart under uppsyn.