Namn: Lisa Marie Högberg
Bor: Sävedelen/Partille, strax utanför göteborg
Familj: Sambo och två döttrar
Sysselsättning: Affärsutveckling inom Digitala Affärer ICA Hem och Fritid
Intressen: Matlagning, bakning i alla dess former och träning
Gör helst: Bjuder nära och kära på mat och umgås
Mat: Äter allt men inte jämt. Low carb till vardags. Ni hittar både vardagsmaten och undantagen här i bloggen.
Vill ni komma i kontakt med mig gör ni det via lisapartille@hotmail.com
6 Comments
Morrn morrn Lisa, här kommer vårt hummerrecept:
Gratinerad hummer, 4 pers
2 humrar
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1/2 fiskbuljongtärning
100 gr champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
västerbottenost
Dela humrarna på mitten och gröp ur köttet. (Spara skalen)
Skär köttet i centimeterstora bitar.
Blanda grädde, vin & fiskbuljong i en kastrull.
Koka upp och låt sen sjuda tills det blir en “kräm”. Tar minst 30 min.
Rör hela tiden då och då (haha vi skrattar åt den meningen varje gång vi gör detta recept och jag vägrar skriva om den). 🙂
Hacka champinjoner & vitlök smått. Fräs ihop och blanda sen ner i “krämen” och ha även i hummerköttet.
Fyll skalen med blandningen och toppa med massor av västerbotten ost.
Gratineras i 250 gradig ugn i ca 5-10 min.
Man måste dricka ett gott bubbel till! 😉
OBS! Med tanke på era stora bautahumrar får du nog dubbla receptet minst, hihi
Kram Helena
Tack! Jag skall testa detta snarast. Bubblet hade jag aldrig hoppat över =) Kram
Thank you! I`m glad to hear. Curious, how did you find me? Regards Lisa
Hej Lisa!
Fick din webbsida genom LCHF tips på facebook och döm om min förvåning när jag ser Mia på ett kort 🙂 Jag har alltså bott i Ljungkullen i många år och mina barn heter Maria och Petra som du nog känner också.
Du har en trevlig webbsida och jag kommer mycket troligen att komma hit o leta mer recept för du hade många goa tips.
Ha det bra och hälsa gärna mamma!
Mvh Yvonne Lundstedt
Hej Yvonne! Självklart vet jag vilka ni är. Kul att du hittade hit, världen är liten =)! Hoppas allt är bra med er. / Lisa