Torsk med äggsås

Mumsig middag idag! Torsken lagade jag på Mats&Kjells sätt som vann Halv åtta hos mig veckan på bla detta. Äggsåsen är den bästa jag gjort hittills så detta receptet skall läggas på minnet

Äggsås:

50 g smör
2 scharlottenlök
1/2-1 msk mjöl (kan uteslutas)
4 hårdkokta ägg
3 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
salt
vitpeppar

Smält smör. Fräs finhackade scharlottenlökar och häll på mjöl. Låt puttra 3 min på medelvärme. Vispa så det inte bräns. Häll över 3 dl vispgrädde och salta och peppra. Lägg i hackad persilja och finhackade hårdkokta ägg. Vänd i såsen ett par gånger på låg värme

Pocherad torsk:

Lägg torskfileer i en form. Salta rikligt runt om. Häll över kallt vatten och några iskuber. Låt dra 30 min. Lös en fiskbuljongtärning i vatten i en form. Lägg i torsken och häll över 2 dl vitt vin+. Tillaga i 160 grader i ugn tills innetemperaturen når 48-50 grader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.