Wienernougat

Wienernougat är jul för mig. Aldrig testat göra egna förut men det var löjligt enkelt och löjligt gott


100 gram mörkchoklad 70 %
250 gram nougat
100 gram flagad mandel

Gör så här:
Rosta mandelns i en torr panna, se upp så den inte blir bränd.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Börja med att smälta nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bruter du ner chokladen och rör tills allt har smält och blandats
samman.
Vänd då ner den rostade mandeln.
Häll upp i formar klädda i bakplåtspapper , ställ svalt.
Skär i bitar när wienernougaten är kall.

Wilma längtar till söndag då dom ska plockas fram

Receptet kommer från http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.