Björnbärsmuffins

Wilma fick välja aktivitet idag och ville baka. Blev björnbärsmuffins. Första gången jag bakar muffins. Alltid trott att jag inte är så förtjust i muffins men jag hade fel. Jag gillar det mycket, nybakta med björnbär..mums!

Otroligt lätt och snabblagat också. Får därför bli mitt bidrag till månadens sötsaker i bloggen sotasaker.com

http://sotasaker.com/manadens-sotsak-lattlagat/

Björnbärsmuffin, 14 st små

100 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
4 dl färska eller frysta björnbär
kokos (eller mandelflarn)

Smält smöret tillsammans med kardemumman. Tillsätt mjölk. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.  Tillsätt smöret. Blanda torra ingredienserna för sig och blanda sedan i. Rör inte för mycket och lämna lite små mjölklumpar (blir fluffigare så). Varva smeten och björnbär i muffinsformar. Avsluta med några bär på toppen och strö över kokos. Grädda i mitten av ugnen 200 grader 15 min. Ät ljumna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.