Kesoplättar

Hemma efter en underbar helg på Skara sommarland. Vi hade jättetur med väder och haft det hur bra som helst. Verkligen ett paradis för barn och vi vuxna hade det minst lika trevligt. Hoppas det blir en tradition!

Vattenlandet var bäst! Nöjd Wilma och Vincent

Till kvällsmat testade jag något nytt, kesoplättar/pannkakor. Fortfarande lite mjöl i receptet men så petig är jag inte. Var jättegoda men något svår stekta. Har man en panna för plättar hade det nog gått lättare att göra mindre men vad gör det om dom blir lite trasiga

Kesoplättar 4 pers

4 ägg
3 1/2 dl mjölk
2 dl grahamsmjöl
200 g keso
2 msk smält smör
salt
kanel
kardemumma

Vispa ägg och mjök. Rör i mjöl och keso och blanda noga. Tillsätt smör och krydda. Stek på medelhög värme i smör. Är med lättvispad grädde och jordgubbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.