Nattjästa vita frallor

img_9289

Dessa frallor rör man enkelt ihop på kvällen (utan knådning & jäsning), jäses i kylskåpet över natten och bakas i ugnen på morgonen. Nybakta med smör & ost smakar de helt ljuvligt och jobbet är minimalt, så bra!

Nästa gång ska jag smyga in lite fiber & grövre mjöl, borde absolut funka lika bra. Min bagarkollega på bilden röstar såklart på denna helvita variant med enbart vetemjöl

10 st frallor

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • c 10 dl vetemjöl

Smula sönder jästen och blanda ut med vatten. Rör i olja och salt. Tillsätt mjöl lite i taget, rör i med  degspade. Degen skall vara kladdig och ganska lös. Täck över degen och ställ i kylen över natten

Ta ut degen på mjölat bord och dela i 10 bitar. Knåda ej ihop degen/bullarna utan låt bitarna bli lite olika former. Lägg på plåt med bakplåtspapper under och baka i mitten/ nedre delen av ugnen i 275 grader c 15 min. Under bakningen, ställ in ett glas/skål med vatten i c 2 dl (detta bidrar till att ytan blir knaprig)

Servera gärna nygräddade

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.