Denna smarriga gurksallad är inspirerad från en kinesisk restaurang jag åt på i New York. Fräsch, stark & smakrik! Servera som tilltugg till drinken, till middagen eller på tapas bordet
- Gurka
- Sesamfrön
- Rapsolja
- Salladslök
- Schalottenlök
- Röd chili
- Sesamolja
- Soya ljus
- Lime
- Flingsalt
- Grovmalen alt krossad svartpeppar av bra kvalite
- Koriander
- Srirachasås
Marinad; Stek sesamfröna tills de får lite färg i rikligt med rapsolja och ta bort från värmen. Skär löken i tunna skivor, strimla chili, grovhacka koriander och lägg i sesamfröna. Pressa i lite lime, sesamolja och soya.
Dela gurkan på mitten och gröp ur mitten partiet. Skär i skivor. Rör ihop gurka och marinad. Krydda med flingsalt & rikligt med peppar.
Lägg upp på fat och ringla över srirachasåsen