Världens bästa sashimi

Denna lax halstras lätt och marineras sen i asiatiska smaker. Både konsistens och smak blir grymt & är busenkelt att få till. Ett sånt där recept som gör en lycklig ❤️

  • Lax
  • Ljus japansk soya (mycket!)
  • Sesamolja
  • Pressas lime

Bryn fisken snabbt runt om, ha lite olja i pannan. Den ska precis få yta så vänd den nästan direkt efter du lagt i den. Lägg den i en form/skål. Skvätt över lite sesamolja, skvätt över ännu lite mer lime och häll sedan på soya tills fisken är täckt (man kan nöja sig med att täcka halva fisken och vända den efter c 12 Tim) Om 24 Tim är den klar att skivas & ätas. Den kan ligga lite längre men för många dar i marinaden gör fisken torr

Tips på fisk! Allra smidigast blir det om du köper en färdig lax tex salmalax som fins i de flesta större butiker. Funkar också utmärkt att använda hel laxsida eller regnbåge och filea själv

Serveringstips nedan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.