Glutenfri falafel

Vansinnigt god falafel sallad till middag idag! Falafel är ju helt klart underskattat. Dessa var lätta att göra och tillagas både i ugn och stekpanna, konsistensen blev grym!

  • C 380 g Avrunna kikärtor (färdigkokta)
  • 1 liten gullök eller 1/2 stor
  • 1 ägg
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2-3 msk olivolja
  • I färsk röd chili ( kan uteslutas)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • C 2 tsk spiskummin
  • C 3 krm cayennepeppar
  • C 1 tsk torkad koriander
  • Rapsolja till stekning

Mixa allt utan rapsolja till en kladdig smet. För kladdig = ta mer mandelmjöl, för fast = ta mer olivolja. Klicka ut små bollar med två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i 225 g i mitten av ugnen i c 8-10 min. Hit kan man förbereda innan. När dom ska ätas stek runt om i rikligt med olja, ett par centimeter i stekpannan. Dom skall bli gyllene och lite friterade runt om. Servera ovanpå en smarrig sallad. Lök till falafel är obligatoriskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.