Vansinnigt god falafel sallad till middag idag! Falafel är ju helt klart underskattat. Dessa var lätta att göra och tillagas både i ugn och stekpanna, konsistensen blev grym!
- C 380 g Avrunna kikärtor (färdigkokta)
- 1 liten gullök eller 1/2 stor
- 1 ägg
- 2 msk mandelmjöl
- 2-3 msk olivolja
- I färsk röd chili ( kan uteslutas)
- Salt
- Svartpeppar
- C 2 tsk spiskummin
- C 3 krm cayennepeppar
- C 1 tsk torkad koriander
- Rapsolja till stekning
Mixa allt utan rapsolja till en kladdig smet. För kladdig = ta mer mandelmjöl, för fast = ta mer olivolja. Klicka ut små bollar med två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i 225 g i mitten av ugnen i c 8-10 min. Hit kan man förbereda innan. När dom ska ätas stek runt om i rikligt med olja, ett par centimeter i stekpannan. Dom skall bli gyllene och lite friterade runt om. Servera ovanpå en smarrig sallad. Lök till falafel är obligatoriskt!