Mexikanska majstortilla (glutenfria)

Tacos/tortilla har fått en ny innebörd här hemma. Dessa bröd görs små och tunna och skall gå att äta i två-tre tuggor. Toppas med mycket smaker med sting i. Traditionell “svensk tacos” kan slänga sig i väggen 

  • 2 dl Majsmjöl (+lite vid kavling)
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 nypa Bakpulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 msk Rapsolja

Blanda de torra ingredienserna. Rör i vatten och rapsolja. Kavla ut till små (c 10 st) runda bröd. Stek i torr panna på hög värme på bägge sidor. Lägg på galler under en handduk medans alla blir klara. Går att frysa men som allra godast att äta direkt medans dom är ljumna 


Vår godaste topping hittills! Pulled pork, pico di galo, chipotelmajonäs, rödlök, lime 

One thought on “Mexikanska majstortilla (glutenfria)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.