Ni har väl inte missat löjromspizza? Galet gott! Som bäst i kombination med västerbottenost tycker jag. Här använder jag osötad grovt libabröd som botten. Går på 5 minuter att slänga ihop en pizza. Ät till middag, som tilltugg, förrätt eller varför inte istället för pajen på kräftskivan
- Grovt & osötad libabröd (finns på flesta Ica eller liknande affärer)
- Västerbottenost
- Creame fraich (ej lätt)
- Löjrom alt sikrom
- Gräslök
- Rödlök
- Nymalen svartpeppar
Dela libabrödet i två så du får en tunn botten. Bred på runt lager creame fraich. Lägg över riven västerbottenost. Grädda c 10 min i 250 grader (tills den blir knaprig). Lägg på lök. Peppra. Klicka på löjrom och creame fraich. Njut!
Tips – vissa creame fraich är lite rinniga och då kan man vispa den innan så blir den fastare