Löjromspizza med västerbottenost

Ni har väl inte missat löjromspizza? Galet gott! Som bäst i kombination med västerbottenost tycker jag. Här använder jag osötad grovt libabröd som botten. Går på 5 minuter att slänga ihop en pizza. Ät till middag, som tilltugg, förrätt eller varför inte istället för pajen på kräftskivan 

  • Grovt & osötad libabröd (finns på flesta Ica eller liknande affärer) 
  • Västerbottenost
  • Creame fraich (ej lätt)
  • Löjrom alt sikrom
  • Gräslök
  • Rödlök
  • Nymalen svartpeppar 

Dela libabrödet i två så du får en tunn botten. Bred på runt lager creame fraich. Lägg över riven västerbottenost. Grädda c 10 min i 250 grader (tills den blir knaprig). Lägg på lök. Peppra. Klicka på löjrom och creame fraich. Njut! 

Tips – vissa creame fraich är lite rinniga och då kan man vispa den innan så blir den fastare 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.