Portabello med parmensan

Portabellosvampen är väldigt god och går att variera i mängder. Lite fastare i köttet och funkar både som alternativ till kött eller som tillbehör. Portabello är också väldigt kalerisnål och mättande, perfekt!

Denna stekta variant med parmensan kommer jag servera nästa gång som en förrätt eller tapas. Så god som den är så den förtjänar att vara en egen rätt.

  • Portabellosvamp
  • Smör
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Parmensan
  • Olivolja

Skär svampen i ganska tjocka skivor. Stek på bägge sidor i rapsolja. Den ska få färg och gärna lite knaprig (det blir den om man inte snålar med oljan). När svampen är stekt lägg i en klick smör och peppra och salta. Låt dra ihop i pannan en stund. Lägg upp på fat och ringla på olivolja och riven parmensan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.