Asiatisk wrap med ingefärscoleslaw

I några dagar har jag haft äran att laga mat till goa kollegor. Den asiatiska måltiden gick hem hos alla. Kul tycker jag som verkligen älskar det asiatiska köket! Denna wrap är en favorit där man fångar upp många smaker. Coleslaw med smak av ingefära är en ny favorit som passar bra till det mesta

img_1534

Asiatisk wrap:

Bröd – Baka dessa Glutenfria tortillabröd eller köp majstortilla (ligger på tacohyllan)

Köttet – Tillaga Fläskkarré med ingefärsmarinad. Har man inte tid med långkok så funkar det att köpa en grillad kyckling och smaksätta med japansk soya

Syltad rödlök – Strimla rödlök. Koka upp 1,5 dl socker, 3 dl vatten och 1 dl ättiksprit. Lägg i rödlöken och låt ligga 1-3 timmar. Sila sen av löken

Fyllning – Färska böngroddar, fint strimlad gurka, grovhackad koriander, hackad röd chili, syltad rödlök

Hoisinsås

Gör såhär: Fyll bröden med kött och mycket grönsaker och kryddor. Snåla inte med koriander och chili. Det skall vara mycket smak! Toppa med hoisinsås

 

Asiatisk coleslaw:

  • Vitkål
  • Rödlök
  • Lime
  • Vitlök
  • Röd chili
  • Ingefära
  • Koriander
  • Hellmans majonäs
  • Creame fraich
  • Salt
  • Peppar

Blanda lika delar hellmans majonäs och creame fraich. Smaksätt med pressad lime, pressad vitlök, hackad chili, riven färsk ingefära, hackad koriander, salt och peppar. Använd rejält med kryddor och smaka dig fram till önskad smak. Finstrimla vitkål och rödlök och massera ihop med dressingen. Låt gärna stå och dra nån timme innan ska ätas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.