Råbiff med brynt smör, tryffelmajonäs & bakad ägggula

Råbiff som får smaklökarna att jubla! Välj själva om ni går all in och gör alla tillbehören. Det som möjligtvis går att utesluta är svampen och löken, allt annat SKA vara på fatet

IMG_3590.JPG

Förbered tillbehören

Bakad ägggula – Knäck en äggula i en espressokopp (gör flera men en gula i varje kopp). Täck med rapsolja och tillaga i ugn på 63 grader i 20 minuter. Låt svalna

Friterad jordärtskocka – Hyvla jordärtskocka (gärna på mandolin) och fritera i ett par centimeter rapsolja. Lyft upp med hålslev och låt ligga och dra på hushållspapper

Brynt smör – Smält smör på hög värme och vispa under tiden tills det börjar bli gyllenbrunt, ta av direkt från plattan och häll upp i en annan skål för att svalna

Tryffelmajonäs – Blanda Hellmans majonäs med tryffelolja. Smaka av med flingsalt

Kantareller – Smörstek tills dom börjar bli knapriga

Salladslök – Skiva tunt

Köttet – Använd valfritt efter smak & tycke, går att beställa färdigmalet direkt i köttcharken. Jag brukar använda oxfile som jag först fryser in i mindre bitar och sen tar ut samma dag som det skall användas. Låter det ligga framme c 15 min och sen river på grovt rivjärn. Jag gillar att smaka av köttet med lite lite olivolja, flingsalt och svartpeppar men går bra även naturellt

 

Hela rätten

Nu är det bara att bygga ihop rätten! Börja med köttet och häll smöret över det. Lägg upp tillbehören på valfritt sätt. Avsluta med flingsalt och svartpeppar

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.