Födelsdag firas med smörgåstårta

Tjejerna fyllde nyss 5 och 9 år och då ställde vi till med kalas och bjöd på smörgåstårta. Hemligheten för att lyckas är att göra den dagen innan och inte snåla med något. Skall vara ett berg av färska räkor på toppen. 2 kilo på en tårta är lagom 😉

IMG_3393

Smörgåstårtan har inga exakta mått. Smaka av tills röran är god och gör dig besväret att skala färska räkor så går det inte att misslyckas

Gör en röra av:

  • creme fraich (mycket)
  • gräddfil (mycket)
  • majonäs (lite)
  • hackad purjölök
  • hackad röd chili (utan frön)
  • hackad dill
  • räkor på burk (ordentligt avrunna)
  • kräftor på burk (ordentligt avrunna)
  • salt
  • peppar

Dagen innan

Skär av kanterna av formfranska. Lägg ett lager på en stor bricka alt plåt (jag brukar klä in plåten i folie och lägga bakplåtspapper i botten). Bre på delar av röran. Varva bröd och röran  3-4 lager. Avsluta med bara bröd. Bre på ett tunnt lager med majonäs och täck med plastfolie, låt stå över natten i kylskåpet.

Dagen den skall serveras

Dekorera med ruccola, kokta ägg, färska räkor, röd och svart rom, gurka, dill.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.