Råbiff med sesam, wasabimajo och sötpotatis

Besattheten av råbiff består och nya varianter testas för fullt. Här kommer en variant som är bäst hittills i kategorin asiatisk råbiff. Riktigt bra!

032

  • Oxfile
  • Soya
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Peppar

Putsa och frys in en bit oxfile. Ta ut och låt tina några minuter. Riv grovt på rivjärn. Blanda med några skvättar olja och soya. Salta och peppra och rör försiktigt med gaffel, skall behållas fluffigt. Ställ in i kylen. Detta kan förberedas men skall helst ätas samma dag alt dagen efter

  • Hellmans majonäs
  • Wasabi på tub

Blanda tills du är nöjd med smaken

  • Sötpotatis
  • Rapsolja

Riv sötpotatis grovt med skalet på. Hetta upp rejält med rapsolja (ett par cm i kastrull) och fritera sötpotatisen tills den börjar få färg och blir knaprig. Låt rinna av på papper.

  • Koriander
  • Sesamfrön, svarta eller vita

Forma försiktigt små biffar, försök håll köttet luftigt. Vänd sidorna i sesamfrön (ej ovan och under, kan ta över i smaken om för mycket) Lägg upp på fat. Smeta ut krämen runt om. Stö över koriander. Toppe med friterade sötpotatisen och avsluta med flingsalt

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.