Mandelkakor med björnbär

Småkakor som man kan äta med gott samvete. Japp, precis lika bra som det låter! Mycket smarriga.

014

  • ½ dl mandel
  • 5 dadlar
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk havregryn
  • 1 krm vaniljpulver
  • ca ½ dl vatten
  • ca 1 dl björnbär

 

Mixa mandel och havregryn till ett mjöl. Tillsätt dadlar och fortsätt mixa tills det format en deg. Tillsätt mandelmjöl, vanilj och lite vatten åt gången tills degen går att arbeta med (den blir kletig). Forma till c 12 bollar och tryck ett hål i varje med tummen (blöt innan om den vill fastna) Mosa björnbären fint och lägg dem i gropen. Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 10 minuter, låt svalna på galler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.