Asiatisk råbiff

Bästa på länge!!

012

Asiatisk råbiff

2 personer. Alla mått är cirkamått, minska/öka efter eget smak och tycke

Köttet,

  • 300 g oxfile
  • 1 msk ljus soya (japansk)
  • 1 tsk sesamolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Frys köttet. Ta fram och låt ligga c 15 min. Riv grovt på rivjärn. Skvätt över soya, olja, salt och peppar. Blanda runt med händerna, skall behållas “fluffigt”. Går att förbereda innan men bör ätas samma dag eller dagen efter. Förvara i en låda i kylen

Wasabimajonäs,

  • 1 dl Hellmans majonäs (går själkvklart utmärkt att göra egen)
  • 1 msk Wasabi på tub
  • Några droppar pressad lime

Blanda ihop ovan tills det smakar bra. Mycket wasabi = starkt. Lite wasabi = svagt

Topping,

  • Chili
  • Koriander
  • Salladslök
  • Ljus soya

Strimla chili och salladslök. Blanda med korianderblad. Stänk över lite soya

Hela rätten,

  • Ovan förberedelser
  • Svarta sesamfrön
  • Koriander
  • Limeklyfta
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Lägg köttet på ett fat, utspritt eller i en hög. Salta och peppra lite till. Ringla över sås. Tips är att lägga såsen i en liten fryspåse och klippa ett litet hål i ena hörnet och ringla ut den. Toppa med toppingen. Strö runt svarta sesamfrön och koriander. Servera med en limeklyfta

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.