Chasewmjölk

Vilken toppen grej det här är! Jag håller igen på mejerierna och det kan vara svårt att hitta alternativ som funkar lika bra. Kokosmjölk finns ju alltid men det smakar mycket och i omgångar tröttnar jag på kokossmaken även om jag älskar den.

Ibland gör jag en större mängd och förvarar i flaska (kan stå 3-4 dagar i  kylen) och ibland gör jag bara ett glas för att använda nästa dag.Jag har använt mjölken i framförallt smoothies. Väldigt smidigt att göra bara en portion direkt i mixerkannan så använder man den som grund dagen efter. men Även testat att göra glass och dricka den som den är, verkar funka till det mesta!

 

En lite större omgång,

  • 2-3 dl cashewnötter
  • 1 liter vatten

Blötlägg nötterna över natten i kylen. Spola av ordentligt dagen efter. Mixa nötterna  tillsammans med nytt vatten. Tillsätt lite i taget till önskad konsistent. Har du en bra mixer så blir det inget av nötterna kvar efter en stund, är mixen av lite sämra kvalitet kan man sila mjölken för att bli av med sista smulorna.

 

Tips! Mjölken går att göra på flera andra nötter tex mandel

 

 

 

2 thoughts on “Chasewmjölk

  1. Hej!
    Trevlig sajt du har! Har med upptäckt nötmjölken och vill nu köpa en ny, bättre blender. Vilken modell har du? Verkar som den klarar av att finmala nötterna…? Med vänlig hälsning Zara

    • Hej Zara, tack! Jag har både en kitchen aid och en mix and go C3. Jag använder faktiskt oftast mix and go då jag tycker det är smidigt att mixa direkt i den man dricker ur. Mjölken blir inte 100 % slät men inget som stör tycker jag. Vi har en på rea just nu på mitt jobb för 199 kr, bara ett tips =) Häls Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.