Panerad getost sallad

Påskhelgen har nått sitt slut och vilken helg vi haft! Vem kunde drömma om 22 grader och sommarvärme för ett par dagar sen, helt ljuvligt! På påskafton hängde vi med goda vänner och frossade i god mat och drinkar hela dagen och kvällen. Enligt tradition så ses vi tidigt för klassisk sill lunch på dagen och lamm till kvällen. Mitt bidrag till kvällens middagen blev en matig sallad som hamnar direkt på topplistan. Osten blev helt ljuvlig. Testa genast!

  • Getost
  • Ströbröd
  • Ägg
  • Olja
  • Små delikatessrödbetor
  • Sötpotatis
  • Blandad grönsallad (gärna ruccola och bladspenat)
  • Pinjenötter
  • Honung
  • Flingsalt

Koka rödbetorna mjuka. Skär sötpotatis i klyftor och tillaga i ugn. Rosta pinjenötter i torr panna.

Skär getost i ganska tjocka skivor. Vispa upp ägg. Vänd osten i ägg och ströbröd. Stek gyllenbruna i olja.

Lägg upp ovan på ett fat och ringla över lite honung och flingsalt. Ät ljummen

Tips! Vill man hålla nere kolhydraterna så byt ut ströbröd till mandelmjöl

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.