Marinerad vitkål med sesam

Magnus föräldrar bjöd på middag och hade testat ett nytt recept i buffe på marinerad spenat med sesam. Var supergott men jag har någon märklig gen som gör att jag måste göra om alla recept en aning 😉 Testade därför med vitkål istället och ja det blev ju faktisk ännu godare! Misstänker att detta kommer bli ett nytt favoritrecept som kommer göras ofta, inte minst till grillad i vår och sommar. Perfekt att förvara i kylen också och alltid ha redo

Marinerad vitkål med sesam

  • 1/4 dels vitkålshuvud
  • 4 salladslökar
  • 2 msk sesamfrön
  • 1-2 msk japansk soya
  • 1- msk sesamolja

Rosta sesamfrön i torr panna. Skär salladslök i tunna skivor. Strimla vitkål fint, gärna med mandolin eller osthyvel. Koka upp 1 liter vatten. Lägg vitkålen i durkslag och häll över vattnet. Spola sedan med kallt vatten och krama ut ordentligt. Blanda med salladslöken, sesamfrön och häll över lika delar soya och sesamolja. Låt stå minst 15 min men gärna ett par timmar eller över natten i kylen

 

2 thoughts on “Marinerad vitkål med sesam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.