Detox

Jag gillar uttrycket “Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som spelar roll utan vad du äter mellan nyår och jul”. Symboliserar att man skall unna sig att släppa loss under vissa perioder. Nån måtta får det dock vara och min kropp har fått i sig lite väl mycket sötsaker sista tiden. Rivstartar därför 2014 med en detox vecka. Kommer bli jobbigt och förmodligen rätt tråkigt men efter att läst så mycket bra om det skall jag ge det ett försök, en vecka klarar jag väl…eller? 2 jan drar jag igång, först planerar jag massa god nyårsmat och en klassisk dagen efter pizza 😉

Jag kommer minska:

 • Koffein
 • Salt

Jag kommer utesluta:

 • Socker
 • Alkohol
 • Mejeriprodukter
 • Snabba kolhydrater
 • Halvfabrikat

Jag kommer fokusera på:

 • Grönsaker i mängder, gärna gröna
 • Protein, tex kyckling, fisk
 • Bra fett, tex kokosolja
 • MYCKET vatten och te
 • Naturliga örter med utrensande egenskaper tex ingefära, kanel, blåbär, vitlök, cayennepeppar

Förberedelser

 • Rensa kyl, skafferi och frys
 • Läs på
 • Skriv ner matschema
 • Fyll upp med nyttiga livsmedel och grönsaker i mängder

Övrigt

 • 15 min hemmayoga varje dag, helst på morgonen
 • c 45 min promenad varje dag
 • Börja dagarna med varmt vatten + en halv pressad citron
 • Gå aldrig hungrig (jag tar så dåliga beslut då)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.