Ostbricka med nötrulle smaksatt med julkryddor

Här kommer ett riktigt trevligt tillbehör till ostbrickan. Gifte sig allra bäst med getost och mögelost men testade även brie och det var inte fel heller

Ett extra plus för att man kan skippa både kex och marmelad om man har denna till vilket gör det även lite nyttigare

Bilden och största delarna av receptet är snott från ICA Buffe, jag har gjort lite småjusteringar

  • 1/2 dl sötmandel
  • 125 g torkade dadlar
  • 25 g torkade tranbär
  • 25 g valnötter
  • 1/2 msk konjak
  • 1/2 msk honung
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm pepparkakskrydda (kan uteslutas)
  1. Mixa mandlarna fint i en matberedare
  2. Lägg i dadlarna och mixa en stund till. det skall bli lite kletigt
  3. Häll i konjak, honung, kanel, kardeumma och pepparkakskryddor och mixa ihop snabbt.
  4. Hacka tranbär och valnötter grovt och blanda i en bunke tillsammans med resten av smeten.
  5. Blanda runt väl och forma klumpen till en kompakt rulle.
  6. Linda in i bakplåtspapper och lägg i kylen minst 2 timmar.
  7. Servera nötrullen i skivor till ostarna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.