Choklad & lakritsbollar

När jag fyllde år hade Cicci bakat en hel ask med rawfood praliner till mig. Lycka! Inte mycket som slår hembakade presenter. Alla sorter var goda men choklad & lakrits tog lätt första platsen och försvann illa kvickt. Jag frågade direkt efter receptet och fick svaret “det är ditt recept + lakritspulver”. Snacka om att en liten ingrediens gjorde skillnad. Nu står ett helt fat i kylen och väntar på att ätas till kaffet hela veckan, om dom nu räcker hela veckan….

c 25 st

  • 200 g mandel
  • 10 st torkade dadlar
  • 1-2 msk lakritspulver (beror på hur mycket lakritssmak man vill ha, tillsätt lite i taget och smaka av)
  • 0.75 dl  kakao
  • 1 tsk  vaniljpulver
  • c 2 msk vatten
  • 1 tsk rapsolja
  • ½ krm salt

Mixa mandlarna fint. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en kletig smet. Forma små bollar. Blir ganska kletiga så kan med fördel läggas i små fomar. Strö över lakritspulver. Förvara i kylen

 

Tips! Går utmärkt att frysa. Plocka fram en stund innan dom skall ätas

 

5 thoughts on “Choklad & lakritsbollar

  1. Attans, mitt lakritspulver är ju slut. (Händer att det bara “råkar” hamna uppe på vanlig vaniljglass ibland, hehe).
    Måste genast bunkra upp och prova ditt recept.
    Just i detta nu, har jag en plåt med ditt knäckebröd i ugnen. Var så längesen, och mamma berättade att hon bakat det här om dan, så jag blev så sugen.
    Kram Helena N

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.