Salladswrap med kyckling, ingefära & chili

Nyss besökte jag restaurang Hello Monkey på Linnegatan i Göteborg. Vilken smakupplevelse! Mysigt ställe och maten kommer vara svårslagen länge! Alla rätter slogs om första platsen och drinkarna höll samma klass. Ett ställe ni måste besöka om ni inte redan gjort det, jag rekommenderar starkt deras bbq meny!

En av rätterna var en kycklingwok som serverades i salladsblad, galet god! Gjorde ett försök och efterlikna den. Samma blev det inte men mycket gott! Jag åt den som på restaurangen i ett salladsblad medan övriga i familjen tog ris till

 • 4 Kyckling fileer
 • Rapsolja
 • 1 gul lök
 • 5 stjälkar salladslök

Sås:

 • 2 dl kikkoman soya
 • 1 tsk sesamolja
 • 2 msk finriven ingefära
 • 1 dl pressad lime
 • 0,5 dl ostronsås
 • 1 msk chilisås
 • 1 hackad röd chili

Topping:

 • I kruka koriander
 • 1 dl jordnötter

Skär kycklingen i små små strimlor (skall nästan vara malen så väldigt smått). Stek i olja. När kycklingen är genomstekt vänd i skivad lök och häll över såsen. Låt puttra nån minut. Toppa med grovhackad koriander och jordnötter

 

 

 

 

2 thoughts on “Salladswrap med kyckling, ingefära & chili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.