Jamie Olivers paprikagryta

En återkommande rätt i vårt kök som alltid är lika god. Jag brukar göra en rejäl omgång, perfekt att ha i matlådan då det nästan bara blir godare efter ett par dar i kylen. Funkar även utmärkt att frysa i portionslådor

Den tar sin tid men sköter sig själv, sånna rätter gillar jag

Serveras här med ugnsstekt klyftpotatis

Jamie Olivers paprikagryta

1.5-2 kilo fläskkarre i bit utan ben
4 paprikor i olika färger
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
2 röda chili
4 msk paprikakrydda
1 dl tomatpure
2 bitar kalv buljong
vit vinäger
olivolja
salt
peppar
vatten

Ta fram en stor gryta som klarar att stå i ugnen. Bryn köttet på hög värme runt om. Salta och peppra. Lyft ur köttet. Strimla paprika, lök, vitlök och chili och fräs i olivolja. Rör i tomatpure. Krydda med paprika pulver. Häll över en skvätt vit vinäger. Gör plats för köttet i botten av grytan och lägg  över grönsakerna. Häll över vatten så det nästan täcker köttet. Lägg i buljongen. Smaka av och krydda ev mer. Ställ in hela grytan i ugnen på 180 grader i 2-3 timmar. Köttet är klart när det går att dela lätt med gaffel.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.