Gazpacho med sting

En av sommarens nya favoriter har blivit gazpacho som vi blev bjudna på av goda vänner i somras. En kall tomatsoppa med lite sting i som passar perfekt som förrätt/tilltugg eller på buffebordet

Jag tycker minsann jag lyckades få till min första gången och såhär gjorde jag….

 

Gazpacho med sting

  • 6 st tomater
  • 1 gurka
  • 2 röda parikor
  • 1 liten alt 1/2 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk rödvinsvinger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 pressad lime
  • 1/2 tsk socker (kan uteslutas)
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten

Kärna ur tomater och paprika och skär i bitar. Skala gurkan och kärna ur, skär i bitar. Hacka lök, chili. Pressa vitlök. Lägg allt i en matberedare och mixa ihop till en pure. Börja med lite av kryddorna och vattnet och smaka av under tiden. Låt stå och dra i kylen 4 timmar- 2 dygn. Mixa den igen slät med stavmixer innan den skall ätas.

Jag toppade med Serrano chips

 

Serrano chips

Lägg skivor av Serrano skinka på bakplåtspapper. Torka i ugn c 8 min i 200 grader. Ta ut och låt svalna

4 thoughts on “Gazpacho med sting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.