Chokladtårta

2 kalas på 2 veckor och  samma tårta serverades. Fantasilöst skulle man kunna tro fast beroende framkallande stämmer mer in i detta fall. Denna tårta är ett måste för er choklad älskare där ute!

Att servera tårtan “öppen” och inte så fixad är en trend som kommit på sista. Jag gillar det, man ser vad man ska äta och dekorationen är milt sagt enkel att göra

Receptet är faktiskt en gammal favorit fast i lite nytt format. Tidigare har jag serverat den såhär och kallat den chokladtårta deluxe

Tårtan gör ni såhär:

Lägg en chokladbotten på fat. Bred på ett lager vit chokladkräm. Lägg ytterligare en chokladbotten. Bred över mjölkchokladfrosting och toppa med färska hallon

Tårtbottnar:

2 formar/bottnar

  • 200 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl kakao
  • 3 ägg
  • 2 dl hett vatten

Smält smöret. Vispa äggen lätt. Blanda alla torra ingredienser i en bakbunke. Häll i smöret och äggen. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll i 2 st 24 cm formar som är smörade och mjölade. Tillaga både formarna samtidigt i 150 grader varmluft i c 20 min. Ta ut och låt svalna ordentligt. Använd direkt eller förvara i frysen med bakplåtspapper mellan alt i kylen över natten.

 

Vitchokladkräm:

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl grädde

Smält chokladen och låt svalna. Vispa grädden ganska hårt. Vänd i chokladen

 

Mjölkchokladfrosting:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g färskost
  • 50 g mjukt smör
  • 50 g florsocker

Smält chokladen och låt svalna. Vispa färskost, smör och florsocker. Tillsätt chokladen och vispa fluffigt med elvisp.

 

Igår firade vi världens bästa pappa & morfar!

 

 

 

 

 

9 thoughts on “Chokladtårta

    • Jag hade inte rekommenderat det. Bottnarna är något mitt emellan tårtbottnar och kladdkaka. Helt fel kan det väl inte bli dock 😉 Lycka till! / Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.