Grönsaker med basilika & flingsalt

Visst är sommaren härlig! Grillat och grönsaker gått hett på menyn, få saker som är så gott samtidigt som det är så nyttigt. Ofta slänger vi in grönsaker i ugnen, smidigt när det sköter sig själv och lättare att hålla koll på än på grillen. Tänk på att anpassa storleken på grönsakerna efter tillagningstiden om ni gör flera olika saker samtidigt, rödbetor tex tar lång tid men inte om man skär den i tunna skivor

 

Grönsaker med basilika

  • Skivade rödbetor
  • Delade champinjoner
  • Palsternacka i små stavar
  • Lök i klyftor
  • Paprika i större bitar
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Färsk basilika

Dela grönsakerna och lägg på en plåt. Ringla över olja och blanda så allt täcks. Tillaga i ugn c 25 min på 175 grader (beror på storlek och mängd). Lägg på fat och toppa med flingsalt och basilika blad

 

 

Psst! Jag är på väg att bli kär! Barnens farmor&farfar har fått tillökning i familjen och efter ett besök är jag helt såld. Min första hund kärlek kan vara på väg….

8 thoughts on “Grönsaker med basilika & flingsalt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.