Raw food bollar med smak av morotskaka

En lång rubrik men det förklarar precis vad det är. Detta är alltså ett “nyttigt bakverk” som kan ätas både som mellanmål eller dessert. Gillar ni morotskaka och bryr er om att äta hälsosamt, ja då ska ni testa dessa!

Receptet är stulet rakt av ifrån min nya favoritblogg Mitt gröna kök ,  vilken härlig blogg! Jag vill testa allt

 

Carrot cake balls
ca 22 st

2 medelstora till stora morötter
Frön från 1/2 vaniljstång
2 krm ingefära
1 tsk kanel
2 dl sötmandlar
6 färska dadlar (urkärnade)
1 tsk kokosolja
1 tsk pressad citron
Riven kokos att rulla bollarna i

1. Skala och riv morötterna fint och pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt med händerna (pressa gärna över ett glas och drick den fantastiska morotssaften).
2. Lägg morötterna tillsammans med alla övriga ingredienser i en matberedare. Mixa tills en formbar deg bildas. Rulla degen till små bollar.
3. Rulla bollarna i riven kokos om du vill.
4. Förvara i frysen.

5 thoughts on “Raw food bollar med smak av morotskaka

  1. Nu är det verkligen på tiden för mig att lämna en kommentar! Har kikat in på din blogg för tips o inspiration ett bra tag nu och vet inte hur många recept jag har lånat:) Rakt av eller med lite egna påhitt. Så TACK för att jag fått göra det!;) Raw food-bollarna var det senaste jag provade, bytte dock ut mandeln mot valnötter o dadlarna mot torkade aprikoser pga allergi. Funkade kanon! / Sanna

  2. Blev sugen på ditt recept. Görbdem just nu. Tror ett bra tips är att köra nötterna i mixern först, så de blir små små. Doftar jättegott om smeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.