Tapas

Igår stod tapas på menyn här hemma. Många gamla favoriter blev det, och någon ny såklart. Ett måste till tapas är sangria i glaset! För mig som älskar att laga mat är tapas den perfekta middagen, för visst är inte lagom bäst när det gäller tapasbordet?

Tallrik nr 1!

Recept på favoriterna får ni här…

Rå lax med ingefära, chili & koriander

Baconlindade dadlar – Vira in kärnfria dadlar i bacon. Tillaga högt i ugn c 225 grader c 5 min tills baconen blivit knaprig. Skaka om plåten nångång

Quesadillas med chevre och chorizo

Räkcocktail med mango, koriander och chili

Pulled pork i bbq sås – Dela en fläskkare utan ben i stora bitar. Lägg i gjutjärnsgryta tillsammans med stora lökbitar. Häll över bbq sås och tillaga långt ner i ugnen i 110 grader c 8-10 timmar. Köttet är klart när det går att dra isär

Världens godaste korv

Italienska köttbullar i tomatsås – Blanda blandfärs, salt, peppar, ägg, ströbröd, mycket riven parmensan, hackad bladpersilja, hackad basilika, finhackad vitlök. Rulla och stek stora köttbullar. Tomatsås: fräs finhackad vitlök och scharlottenlök i smör och olja. Lägg i hackade tomater och tomatpure. Häll i finkrossade tomater. Låt koka en stund. Krydda med cajennepeppar, paprikakrydda och salt. Häll på lite grädde på slutet och lägg i köttbullarna.

Parmensanchips

Peters paprikaröra

Fikon med mögelost och parmaskinka – Dela fikon på mitten. Lägg på en bit mögelost och en klick fikonmarmelad. Vira in den i parmaskinka

Tryffelsalami – köp i charken och njut av den som den är

Dryck: Sangria

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.