Blomkålsmos med tryffel

I helgen åt vi en underbar soppa gjord på broccoli och blomkål. Låter ju inte så spännande men den var helt fantastisk. Var tvungen att fråga efter hemligheten och restaurangen tipsade om att dom hade tryffelolja i. Det blev inte soppa idag men tryffeln gjorde sig lika bra i mos.

Blomkålsmos

  • Blomkål
  • Grönsaksbuljong
  • En klick smör
  • Olivolja med tryffelsmak /tryffelolja

Koka blomsbuketter mjuka i vatten och grönsaksbuljong. Häll av allt vatten och mixa tillsammans med en smörklick. Salta och ringla i olja i slutet (obs! använder ni ren tryffelolja så ta endast några droppar)

 

 

4 thoughts on “Blomkålsmos med tryffel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.