Fläskkarre med ingefärsmarinad

Idag hade jag några tjejkompisar på lunch och bjöd på långkok. Köttet blir så mört det kan och otroligt lätt att laga. Testade att ha en av mina favorit marinader till och det funkade utmärkt

Jag brukar göra lite annorlunda och servera det som pulledpork, båda varianterna är riktigt smarriga

 •  Fläskkarre i bit, utan ben
 • Gullök
 • Soya
 • Rapsolja
 • Finhackad röd chili
 • Tomatpure
 • Riven ingefära
 • Salt
 • Peppar

Lägg fläskkarren i gjutjärnsgryta. Skala och dela lök i bitar och lägg brevid. Gör en marinad av resten och häll över. Ställ i ugnen på 110 grader 8-10 timmar. Köttet är klart när man kan dra isär det

Lyft ur köttet och sila av vätskan. Dra köttet i mindre bitar och häll över lite av vätskan

Tips! Jag brukar sätta in det i ugnen innan jag går och lägger mig. Ta ut den på morgonen och låt stå över dan. När man kommer hem är middagen så gott som klar.

Precis kommit ur ugnen….

 

 

6 thoughts on “Fläskkarre med ingefärsmarinad

 1. Det här både låter och ser jättesmarrigt ut! Men jag undrar över mängd av ingredienserna för 1,2 kg fläskkött? Jag är sådan som behöver mått att rikta mig efter. Tack på förhand.
  P.S grytan ser väldigt lik ut min egen, undrar om den kommer från IKEA måntro? 😉

 2. Hej igen!
  Jag skulle verkligen uppskatta om du kan ta dig tid att svara på min tidigare fråga (se ovan), under dagen idag så att jag eventuellt hinner tillaga denna rätt senast i morgon. Min karré i kylen är nämligen bäst före fredag 24/5 😉
  Tack igen!

  • Hej! Kul att du hitta hit. Jag hat tyvärr inga exakta mått, det blir olika varje gång. Blanda tills det smakar bra så kan du inte misslyckas! Köttet släpper massa vätska oavsett så det påverkar inte tilllagningstiden. Lycka till! /Lisa

 3. Pingback: Asiatisk wrap med ingefärscoleslaw | LisasGodbitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.