Vitchoklad dessert

Denna godbit blev vi bjudna på till nyår och äntligen fick jag tillfälle att göra den själv. Lika god som jag minns den! En söt liten sak som passar utmärkt att bryta av med syrliga bär till

12 personer

  • 12 digestivkex
  • 75 g smör
  • 250 g mascaponeost
  • 200-300 vit choklad (jag hade 300 men testar nog 200 nästa gång för lite mindre söt)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • bär
  • dekoration

Mixa ihop kex och smör till en smulig massa. Tryck ut i form. Koka upp grädden och ta bort från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Vispa upp mascapone och vänd i chokladen. Bred över kakbotten och ställ kylt c 6 timmar

Dekorera och servera med färska eller frysta bär

One thought on “Vitchoklad dessert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.