Johannas krämiga paella

Jag har ju glömt ge er receptet på denna fantastiska paella. Fyll den med skaldjur, kyckling, korv eller vad ni gillar. Servera med ett gott bröd och aioli. Lika gott till vardags som fest. Den får också pluspoäng för att det är lätt att göra till!

Krämig paella, 12 personer

2 st gullök

3 vilölksklyftor

0,5 dl olivolja

700 g arborioris

400 gram konserverade körsbärstomater

1.5 l hönsbuljong

c 0,5-1 l vin

c 2 paket saffran

2 msk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

salt

svartpeppar

1 gul paprika

1 röd paprika

250 g frysta ärtor

1 grillad kyckling

6 st chorizo

Musslor

Gör såhär: 

Skala och hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs i lite olja i en stor gryta/kastrull. Lägg i musslorna och slå på vinet. Låt koka under lock tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna och ställ åt sidan, spara spadet.

 Hacka resterande lök & vitlök och fräs i olja utan att det tar färg. Tillsätt riset och låt fräsa med. Krydda och späd med tomat, buljong och musslespad. Tillsätt lite åt gången. Lägg på ett lock och puttra c 20-30 minuter. Tillsätt vätska under tiden om det behövs

Hacka paprika och vänd i tillsammans med ärtor när det återstår 5 min.

Rensa kycklingen. Stek korven och skär i bitar.

Vänd i kyckling, korv och musslor vid servering

Servera med gratinerade havskräftor, citronklyftor, bröd och aioli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.