Kladdkakans dag

Är det nåndag ni skall baka en kladdkaka så är det idag!  Den absolut godaste jag ätit är denna varianten med vitchoklad, den är helt magisk….

Variant 1 med grädde och bär

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

 vispgrädde
Jordgubbar/hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 28 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Servera med vispadgrädde och färska bär

 

Variant 2 med tryffelglasyr

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

 Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 28 min. Låt kakan kallna 

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.

One thought on “Kladdkakans dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.