Köttfärssoppa med rostade kikärtor

Många grytor och soppor blir det men är det höst så är det. Idag smaksatte jag med mapuche fire som är en kryddblandning med flera av mina favoriter så som paprika, spiskummin och koriander. Det är så otroligt smidigt att använda färdiga blandningar när man hittar en med bra smak och innehåll.

Jag toppade soppan med rostade kikärtor. Dessa går att ha till mycket och passar även utmärkt att äta bara som dom är som snacks eller tilltugg

Köttfärssoppa:

  • 1 kg blandfärs
  • 2 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpure
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 msk mapuch fire krydda (allt krydda med paprikapulver, spiskummin, torkad koriander, salt och cayennepeppar)
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 1 bit vitkål
  • 1 dl rött vin
  • 4 dl vatten (eller mer)

Fräs färs och hackad lök. Häll på vin, krossade tomater, tomatpure, buljong, vatten och krydda. Låt koka 30-60 min. Lägg i hackad paprika, morötter, vitkål när det är c 15 min kvar på koktiden så dom inte blir allt för mosiga. Toppa med rostade kikärtor

Rostade kikärtor:

  • Kikärtor (färdigkokta)
  • Peppar
  • Flingsalt
  • Rapsolja

Skölj kikärtorna ordentligt och låt rinna av. Rosta i lite olja i stekpannan på medelvärme c 10 min. Dom skall få lite fär men inte brännas. Krydda på slutet med peppar och rejält med flingsalt. Om skalet åker av så lägg undan skalen

 

 

 

2 thoughts on “Köttfärssoppa med rostade kikärtor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.