Köttfärs & linsgryta

Detta är ingen snygg rätt men god var den. Perfekt vardagsmiddag som bara blir bättre av att göras någon dan innan. En klick creme fraich hade hamnat på toppen om jag haft det hemma. Till blev det fröknäcke med smör och ost. Dom var poppis hos både stora och små så nu är det dax att baka nya

Cikamått

 • 1 kg blandfärs/nötfärs
 • 2 gul lök
 • 1 burk hela champinjoner
 • Några nävar svarta oliver
 • 2 burkar hela tomater på burk (som krossade tomater fast dom hela är bättre kvalitet)
 • 3 morötter
 • 2 dl rödvin
 • salt
 • peppar
 • 2-4 msk red hot chili curry krydda
 • 2 nävar röda linser

Fräs färs, hackad lök, halverade champinjoner, 1 riven morot. Krydda (ta i lite av kryddan och smaka av senare). Häll på vin och  tomaterna. Kärna ur (om dom inte redan är det) oliverna och lägg i dom också. Låt puttra c 30 min. Mosa tomaterna lite på slutet om dom inte kokat sönder. Skär morötterna i bitaroch lägg i dom och linser. Koka så länge linserna har koktid (brukar vara c 10 min)

Soffan var desto snyggare idag med mina favoriter i – Emma min minsting, milo min favvokille/gudson, Jessica min bästis och min stora tjej Wilma. Visst kan man nästan se på bilden att ljudnivån är ganska hög ;)?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.