Choklad & lakritscupcakes med lemon curd frosting

Lång rubrik på en fantastisk god liten sak. Lakrtis och citron är en kombination som aldrig misslyckas och att tillsätta choklad blev allt annat än fel. Riktigt smarriga

Muffins:

  • 100 gram smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st käck (lakrtiskola ur godishyllan)
  • 2 tsk lakritspulver

Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i alla ingredienser utom käck.  Fyll formarna till ung hälften. Hacka käck i små små bitar och lägg i varje form. Grädda 15-20 min mitt i ugnen. Låt dom svalna något. Det bildas en fördjupning i muffinsen. Låt svalna och stå i kylen över natten eller ett par timmar

Dekorera med frosting. Går att göra dagen innan också men muffinsen måste ha svalnat

Frosting:

  • 100 g philiadelphia ost
  • 2 dl grädde
  • ett par matskedar lemon curd (smaka av, smaken kan variera sig mycket. Gör egen eller köp färdig. Min hittar ni här)

Rör ihop ost och lemon curd till en slät smet. Vispa grädden. Vänd i grädden. Använd direkt eller låt stå i kylen ett tag

 

 

5 thoughts on “Choklad & lakritscupcakes med lemon curd frosting

  1. Tack för bra recept på frosting! Hade inte ingredienser t lakritsmuffins (men är väldigt pepp på testa sådana) så blev blåbär, vilket också var gott med citron till. 🙂

    Men, vilken storlek använder du på tyllen? Måste investera i nya pga min största är mindre än vad du använt, tror jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.