Surdegsbröd fortsättning

Var ni tvugna att fråga om recept på surdegsbrödet? Nu måste jag ju erkänna att jag inte alls bakat det själv 😉 Sanningen är att jag har försökt, inte en gång utan två. Misslyckades totalt bägge gånger. Detta är inte helt ovanligt när jag bakar. Ibland säger folk “du är så duktig på att baka”.  Mitt svar är ofta “Nej jag är envis”. Att ni inte ser det här betyder bara att ni skall slippa göra samma misstag. Ni får lära av mina misstag istället

Några tips/recept inför mitt tredje försöka att göra en surdeg? Jag hade behövt lite hjälp på traven…

 

 

Oftast köper jag någon av Dahls varianter som finns i de flesta ICA butiker ibland nybakat bröd. Finns i massa olika varianter och alla jag testat hitills har varit goda. Här kan ni se dom olika varianterna

Helgens var tyskt och kom från Steinbrenner och Nyberg

 

8 thoughts on “Surdegsbröd fortsättning

  1. Ha, ha, den var fin 😉 Nej, det är inte lätt att göra surdegsbröd, jag har gjort en hel del och hälften av gångerna blir dom skit. Väldigt goda dock men inte så höga, det svåra för mig är jäsningen. Det bästa är att ha med lite vanlig jäst också, inte bara surdeg och låta det jäsa länge och varmt. Jäskorgar har gett mig bäst resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.