Indisk kycklinggryta

Veckans kycklingryta blev med indisk touch. Jag fick testa en red hot chili curry krydda från Ninas mat och den passade utmärkt till just detta. Ganska mild curry smak och inte allt för stark så lätt att få mycket smak utan att det blev för starkt.

Att använda malda/finhackade nötter i grytor är något jag gillar. Detta hittar man ofta i indiskt mat och ger både god smak och konsistens.

Indisk kycklinggryta, cirkamått

  • 5 kycklingfileer
  • 6 tomater alt hela tomater på burk
  • 1/2 burk passerade tomater
  • 1 stor / 2 små gula lökar
  • 1 tsk torkad koriander
  • c 3 tsk red hot chili curry krydda (kanske går att ersätta med röd curry & chili om man inte har denna?)
  • 1 dl rött vin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl sötmandel

Grovhacka tomater och lök. Fräs en stund och krydda med koriander och curry kryddan. Häll på vin och passerade tomater. Låt puttra 10-30 min. Mixa sötmandel fint. Häll i kokosmjölk och tomatfräset och mixa ihop till en krämig sås. Stek kyckligen genomklar med salt och peppar. Häll över såsen och låt puttra ihop c 10 min. Smaka av och krydda ev ytterligare

Servera med ris, jag använda blomkålsris

 

Blomkålsris:

Riv ett blomkålshuvud grovt. Stek i olja med salt och peppar tills det blivit mjukt.

 

 

3 thoughts on “Indisk kycklinggryta

  1. Unquestionably imagine that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to take note of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as folks consider issues that they just don’t recognize about. You managed to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing without having side effect , other people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.