Enkel pesto

Jag har gjort mängder med varianter av pesto och konstigt nog kan jag inte komma på en enda som inte blivit bra. Lite örter, nötter, olja och annat gott (om man vill) så har man en härlig dressing/röra som passar till det mesta.

Igår blev det nog den enklaste varianten man kan göra men inte sämre för det

  • 1 kruka basilika
  • 1 stor näve chasewnötter (eller pinjenötter)
  • Nån matsked olivolja
  • Nån matsked rapsolja
  •  flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Mixa basilika och nötter fint. Ringla i hälften olivolja och hälften rapsolja tills ni fått önskad konsistens. Smaka av med flingsalt och svartpeppar

 

2 thoughts on “Enkel pesto

  1. Smarrigt:) håller den länge i kylen?
    Provade att göra äpple i ugn idag och de blev super goda, längtar
    redan till fruktosten 🙂

  2. Javistt är dom goda! Jag vet faktiskt inte men jag har haft den minst 1-2 veckor. Tror man ser på färgen när den börjar ge sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.