Äpplemuffins med crunch

Dessa blev riktigt bra! En saftig äpplemuffins med smuldegs crunch på toppen. Ät som den är eller servera med vanijsås

Muffins, 12 små eller 6 stora (bilden visar små)

125 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl rapsolja

Fyllning:

4 st små äpplen
1 tsk kanel
1 msk strösocker

Crunch:

75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Låt smöret stå framme eller värm snabbt i kastrull eller mikron. Rör smör och socker till en smet med elvisp.  Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och blanda. Tillsätt till sist mjölken och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formarna c 3/4 fulla. Skala äpplen och skär i bitar. Vänd dom i kanel och socker. Tryck ner i formarna. Gör crunchen genom att blanda allt utom smör. Skär smöret i bitar och nyp ihop med resten. Strö över muffinsen. Grädda mitten av ugn 200 grader 15-20 min
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.