Äpplen i ugn

Titta hit! Nu kommer det igen, ett sånt där recept som är för bra för att vara sant. Gott nog att vara efterrätt och nyttigt nog att vara mellanmål. Längst ut smakar det sött äpple och kanel, en liten bit  in smakar det äpplemos och längst in möts man av en nötig röra med mild smak av mandelmassa.

Obs! Gör många. Dom är nästan ännu godare att värma på dagen efter och äta som frukost tillsammans med keso eller vad man nu gillar

5 st, cirkamått

 • 2 msk kokosfett
 • 25 g smör
 • 4 msk mandelmjöl
 • 3 msk sötmandel
 • kanel
 • 5 äpplen

Mixa nötterna grovt i matberedare (eller för hand). Lägg i smörklickar, mandelmjöl och kokosfett. Mixa till en smet. Skala och kärna ur äpplen och lägg i form. Tryck i smeten i mitten och krydda över med kanel. Tillaga i 175 grader 25-30 min. Vill man ha dom lite hårda, korta ner tiden

Servera med keso, grädde, vaniljvisp, yoghurt eller vad ni gillar

4 thoughts on “Äpplen i ugn

 1. Åh du levererar ett till gott recept med äpple! Äpplechipsen blev riktigt knapriga å goa, försvann alldeles för snabbt! hihi!
  Detta ska jag verkligen göra imorgon. Hur länge kan man förvara de i kylen? 1-2 dag? eller mer?
  Mitt tips skriv en bok!! Här är din första köpare isåfall!

  • Lova inte för mycket! Kokbok är helt klart en dröm och kanske uppfyller jag den och tvingar dig att köpa en =) Jag har ätit dom 3 dar i rad så minst det, tror säkert dom kan stå en vecka! Berätta gärna vad du tyckte, så kul att höra. Hoppas du gillar dom lika mycket som jag. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.