Kokosbollar, raw food

Vem gillar inte kokosbollar? Dessa kan man äta lite oftare och slippa dåligt samvete. Perfekt till kaffet eller som mellanmål

  • 1,5 dl sötmandel
  • 2 dl cashewnötter, naturella
  • 12 st dadlar, urkärnade
  • 3 msk kokosfett
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-6 msk vatten
  • 1 msk starkt kallt kaffe (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • Kokosflingor att rulla i

Mixa sötmandel en stund. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa tills det blir en slät kletig deg. Ta i lite vatten i taget då allt kanske inte behövs. Rulla till bollar och rulla i kokosflingor. Ställ i frysen en stund. Förvara dem i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall ätas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.